Dag 03 Olsztyn naar Riga

Deze morgen maar vroeg opgestaan om 7.15 zaten we in de auto. We zitten een stuk oostelijker als nl dus hier was het nu wel al helemaal licht. Vandaag weer 600 kilometer op het programma staan als het net zo gaat als gisteren doen we daar met deze wegen en vrachtwagens voor ons toch weer 10 uur over.

Tot nu toe valt het mee en hebben we een brede weg waarbij we in het midden kunnen inhalen en de vrachtwagens aan de zijkanten rijden.

image

Het feest van een goede weg is weer voorbij rechts zijn ze wel bezig met een snelweg.

image

Ondanks de niet optimale wegcondities toch flink doorgereden, waarbij ik zo nu en dan het idee had dat we aan het rallyrijden waren. Het voordeel van goede kaarten op het navigatie systeem blijkt dan wel, want ik kon goed doorgeven wat voor bochten er aan zaten te komen. Een groot gedeelte van dat rallystuk zat het media team ook achter ons dus dat zal een redelijk bizar stukje film moet opleveren. Waarbij we hopen dat ze nog nummerplaten gaan blurren of de Poolse justitie niet zo ijverig is als de Nederlandse.

Rond 11 uur zijn we Litouwen ingereden, een tijdzone verder. Eindelijk weer een normale redelijk rechte weg, maar helaas wel vol met vrachtwagens, meer dan op poolse binnendoor wegen. Verder in Litouwen grijze beton steden en houten huisjes die er vaak slecht uitzien met enkel glas.

image

image

image

image

Als grote pelgrims attractie van Litouwen naar hill of crosses geweest. Straks eens nakijken waarom die ontstaan is, zelfs in de lonley planeet stond het niet.
image

image

Nu nog de laatste 120 kilometer naar Riga. En we rijden Letland binnen. Meteen wel weer een stuk slechtere wegen als litouwen. Die slecht weg is ook eens de A8/E35. Het lijkt wel alsof Europese landen waar de euro ingevoerd is minder subsidie voor de wegen krijgen. Ook hier begint het lokale tijd 16.00 alweer te schemeren, we wilden graag Riga met daglicht zien, dat zal wel niet meer lukken.

image

image

Advertisements

2 thoughts on “Dag 03 Olsztyn naar Riga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s