Dag 04 van Riga naar Pskov (RU)

Vandaag staat er een korte etappe (310 km) op het programma. Maar als we pech hebben misschien wel een lange. Dit kan komen door de Russische bureaucratie.
We zijn om 8.00 uur hier vertrokken. Het is hier nu net licht aan het worden, dus zien we ook nog wat van de stad, de buitenwijken zijn een mix tussen oude Oostblok bouwsels en al wat nieuwe appartementen gebouwen.
image

image

Zodra we Riga verlaten hebben zitten we weer op een hobbelsnelweg wel midden in de bossen, waarbij de tegemoetkomende de rijbaan gescheiden wordt door een stuk natuur. Dit stuk natuur is tussen de 50 en 100 meter breed,  waarin soms zelfs nog woonhuizen staan. Na een kilometer of 50 eindigde de dubbelbaans weg en zitten we weer op een enkelbaans snelweg, waarover ook zo nu en dan nog een spoorweg overgang loopt.
image

image

Helaas hebben we de grensovergang met Estland niet op de foto staan, die verscheen uit het niets en waren weer voorbij gereden voor we er erg in hadden. In Estland hebben we wel de eerste onverharde wegen van deze trip te pakken gehad en kruisen we de transiberie trein lijn in de buurt van de grens.
image

image

We staan nu om 11.00 uur voor de Russische grens. Stel bureaucraten bij elkaar. Bij het eerst controle punt moet men je paspoort hebben en de autopapieren. De autopapieren werden grondig bestudeerd, motorkap moest open voor het framenummer te zien, aan de zijkant in het rechter portier de overige gegevens controleren. Daarna verdween men met alle papieren en 10 minuten later kwam men terug en mochten we doorrijden.
image

Nu staan we al 20 minuten voor een 2e hokje waar we wat extra formulieren krijgen welke we moeten invullen. Als we deze hebben moeten we vervolgens naar een 3e hok rijden alwaar we deze papieren moeten afgeven en wederom moeten wachten totdat we ze weer terugkrijgen. Daarna zou alles goed moeten zijn en kunnen we Rusland in.
image

We staan nu  1uur en 40 minuten na aankomst bij de grensvoor het 3e hok maar dat bestaat ook weer uit 3 subhokjes. Bij het eerste hokje moeten we wederom onze paspoorten gaan afgeven, met de ingevuld visa. Dan krijgen we nog een formulier voor de auto dat gaat dan door het 2e hokje ingenomen worden, wederom bij het 2e hokje mag de auto weer open om te kijken of we in de tussentijd niet de auto omgecat hebben, bij het 3e subhokje krijg je alles terug en mag je door. Een gedeelte van onze reisgenoten staan tussen het 1 en 3e subhokje, wij mogen daar niet bij staan en als iemand naar onze auto loopt word deze ook naar die plaats terug gestuurd. In dat opzicht ben ik wel blij met de EU, tot hier aan toe (2000 kilometer, 5 landen) geen enkele keer een paspoort hoeven te laten zien.

3 uur later zijn we eindelijk Rusland in. Dan moeten we ook meteen de klok 2 uur vooruit zetten dus lokale tijd is het nu al 16.00.
image

image

En wat ook opvalt zijn de soms mooi geschilderde houten huisjes met flinke stapels brandhout. De meeste van die huisjes zouden in Nederland allang onbewoonbaar verklaard zijn.
image

image

Aangekomen in skov, we wilden nog even het kremlin hier binnen maar dat was al gesloten, nu maar borrelen met de groep.

En de afgelegde weg nog vandaag

Advertisements

5 thoughts on “Dag 04 van Riga naar Pskov (RU)

  1. Heb gisteren ook 260 mile gereden in de UK. LOL. Lees dan jullie avontuur nu bij het ontbijt in het hotel. Goed omschreven en nasdrovnjah of zo ?

  2. Hé mannen, mooi al die verhalen en foto’s. Het is toch wel aardig doorrijden lees ik zo. Gelukkig doet Rob er alles aan om het tempo erin te houden.-).
    Stay safe!

  3. Goed om te lezen dat het allemaal voorspoedig gaat. Volgens mij wel weinig tijd om de coleur locale te proeven, maar ja… Waarschijnlijk hebben jullie altijd de foto’s nog.
    Ben ook benieuwd hoe gaat het met het overige gezelschap. Zijn er al uitvallers, of mensen met aqutopech, spannende verhalen die jullie kwijt willen ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s