Dag 06 vrije dag in moskou

Beste mensen, als eerste wil ik jullie bedanken voor de leuke reacties.

Vandaag hebben we een vrije dag. Dat is wel fijn want gisteravond was het 4 uur geworden. We hadden na het diner  nog even nageborreld in de lobby van het hotel. Een erg grappige gebeurtenis was dat er een Engelsman oh nee we moeten schotsman zeggen de lobby binnen kwam en het zo gaaf vond waar we mee bezig zijn en ons daarom bier aanbood. Het was een zakenman die volgende week in Ulaanbaatar moest zijn hij vond het concept van een challenge zo fascinerend dat 2 andere reisgenoten hem in ruil voor een nederlandse vlag ook een uitdaging gegeven hebben, hij gaat als het goed is iets bij het hotel in ulaanbaatar waar wij over 2 weken  arriveren voor één van de reisgenoten achterlaten, ik ben benieuwd.
image

Het hotel waar we in zitten is 1 van de zeven zuster torens hieronder zijn er 2 van te zien. De schotsman wist nog te vertellen dat de materialen van de toren uit alle regioen van oud rusland kwamen. Dus bijvoorbeeld de marmeren vloer uit Siberië, het witte marmer op de binnenmuren uit wit Rusland, de marmeren pilaren uit weer een andere regio. Ik heb dit nergens kunnen verifiëren of het klopt, maar het verhaal klonk wel plausibel.
[gallery  orderby=”rand” type=”rectangular” ids=”261,260,259,258″]

Dadelijk de stad in. Er valt natuurlijk heel veel te vertellen over de stad, maar plaatjes zijn veel makkelijker, daarom deze collectie voor iedereen die dit blog volgt.

De metro collectie. Bij het eerste station zijn we door een beveiliger doorgelaten. Deze heeft ons nog wel geprobeerd te helpen, maar de taalbarriere is erg groot. Zodoende hebben we de eerste trip zwart gereisd, omdat we geen kaartjes automaat waar je de taal naar engels zet konden vinden. Ze zijn hier niet echt op toeristen ingesteld. Later nog wel een dagkaart gelocht wat alsnog een hele klus was omdat de niet meewerkende kassa dames geen Engels spreken en zelfs na uitgebreid op 1 dag wijzen doen alsof ze er niets van snappen. Gelukkig kwam een Russische man die wel Engels sprak ons helpen waarbij hij zich ook beklaagde over de starre houding van veel van de kassa dames.
[gallery  orderby=”rand” type=”rectangular” ids=”257,256,255,254,253,252,251,250,249,248,247″]

Ik was wel onder de indruk van sommige rijk versierde stations. Veel van de kunst stond natuurlijk wel in het teken van het communisme, dus allemaal blij werkende arbeiders.

We hadden op een kaart gekeken en volgens Rob waren we nu wel in de buurt van het rode plein, dus uitgestapt. Op het navigatie apparaat heeft Rob toen het rode plein aangewezen. Dat zou nog 2 kilometer zijn, dus besloten om maar een stukje te wandelen. Komen we op het ingestelde punt aan bleek dat het financiële centrum van Moskou te zijn. Maar het was wel een lekkere wandeling door verschillende parken, en gave gebouwen om te zien. Ik vraag me wel af hoeveel Lenin beelden Moskou alleen al heeft, tijdens die wandeling hebben we er al 2 gezien.
[gallery  orderby=”rand” type=”rectangular” ids=”275,274,273″]

Uiteindelijk zijn we wel bij het rode plein gekomen. Een mooi stukje Moskou, waarbij het alleen jammer was dat men een kerstmarkt met grote schaatsbaan en een afzichtelijk mega grote Louis button koffer op het plein aan het opbouwen was. Hierdoor was voor mijn gevoel de grootte van het plein niet goed te bevatten.
[gallery  orderby=”rand” type=”rectangular” ids=”262,263,264,265,266,267,268,269,281,276″]

S’avonds zijn we nog in een Engelse pub wezen uit eten. Alleen zet men in restaurants soms de muziek zo hard dat je tafelgenoten niet eens meer kan verstaan, als je wat wilt ouwehoeren is dat wel vervelend.

Advertisements

6 thoughts on “Dag 06 vrije dag in moskou

 1. Haha, dat maakt iedereen benieuwd wat die Schot nu gaat achterlaten, een gezelschapsdame?? Goeie cliffhanger hoor.
  Jullie ster is trouwens reizende op internet, de blog wordt door meer en meer mensen ontdekt en iedereen spreekt over deze SUPERGAVE reis.
  Keep up the spirit.

 2. Boh! Nog 5 weken! poeh poeh!…………….

  Eigenlijk zou ik wel eens 1 foto willen zien van elke deelnemende auto die mee rijden, gewoon om een beter overzicht te krijgen van hoe de karavaan er precies uitziet.. 🙂

  Zouden jullie alle auto’s eens voor mij kunnen aflopen met jullie camera bij het volgende checkpoint? Please, please please!?

  bvd.

  • Goed plan, ik ga nog wel een deelnemers pagina toevoegen met plaatjes van alle auto’s, maar dat zal pas in Novosibirsk helemaal gaan lukken, sommigen vertrekken te vroeg en wij komen meestal pas met donker aan. In Novosibirsk hebben we een rustdag en kan ik wel alles fotograferen en verwerken. De meeste auto’s zijn wel best smerig geworden, ik verwacht niet dat ze er schoon op komen te staan.

 3. Die metro foto’s zijn we’ll gaaf zeg. En fuck me maar iedereen heefty ineens een baard. Scheelt ook 5 minuten sochtends hoiewwel bas geen moeite heeft met opstaan. Rijden die oude mercs nog ? Die slc ? Is er nog een festivalletje onderweg ? Hoe koud is het ? Wat voor bier hebben ze daar ?

  • Alles rijdt nog, sommige kleine elektronische storingen, waarbij de ergste een landrover defender was welke een losse stekker had en terug gesleept naar Berlijn werd waar men de stekker er weer inplugde. Met De Hyundai heeft men ook een probleem dat deze zo nu en dan een fout geeft in de katalysator en hierdoor men de auto steeds moet resetten oid.

   Hoe koud het is kun je als het goed is zien op de weer pagina. Wel met een PC kijken volgens mij niet goed zichtbaar op tablets.

   En bier heeft men in de halve liter maat Ik maak nog wel wat foto’s van Russische bier merken, soms wat teveel bier, vanavond is iedereen op tijd naar bed gegaan. Gisteren was het ook weer 1:30 voor mij, en sommige anderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s