Dag 07 Moskou naar nizhy Novgorod

Vandaag een relatief kort etappe om het programma staan, 400 kilometer over een snelweg.

Het wordt pas rond 9.15 licht in Moskou, aangezien we nog wel iets van de stad willen zien zijn we rond 9.30 vertrokken. Ons plan was om nog een foto van de auto voor het hotel te nemen,  en wonderbaarlijk genoeg was er opeens een hulpsinterklaas buiten het hotel.

image

image

Gisteren hadden we al gezien dat er een eenrichtingsweg weg langs het kremlin loopt, dit coordinaat hadden we toen meteen in de navigatie gezet. Dus vanaf het hotel naar het kremlin gereden wat maar 2.5 kilometer van het hotel bleek te liggen. Dat is de afstand die we gisteren naar het zakendistrict hebben gelopen.

image

In Moskou hebben de meeste gebouwen stadsverwarming, maar de aan en afvoerbuizen zijn niet altijd netjes onder de grond gelegd. Ook kwamen we nog een andere van de 7 zuster torens tegen. In het centrum viel het erg mee met de verkeersdrukte, maar nu we de binnenste ring verlaten hebben is het wel wat drukker geworden, en dat nog wel op een zaterdag ochtend. We zien vreemde reclames waarbij we natuurlijk niet weten wat er precies staat, met onze fantasie gaan we er vanuit dat je je eigen afweergeschut en andere grote wapens kan kopen.

image

image

image

image

Bij wegwerkzaamheden die natuurlijk niet zo veilig afgezet zijn als in het over gereguleerde nederland verwarmt men soms zelfs de pek boven een houtvuurtje, staat helaas niet op de foto. Om 11.45 hebben we de buitenste ring van Moskou gepasseerd en is het meteen wat rustiger aan het worden.  Veel verkoop vanuit huizen aan deze weg, waarbij het opvalt dat er heel veel speelgoed dieren verkooppunten zijn. We hebben een diepte investering van 200 roebel (5 euro) gedaan om een oranje aap als mascotte aan te schaffen, als bonus kregen we van de verkoopster welke nog redelijk duits sprak nog een draakje erbij.
image

image

Bij veel plaatsnaam verkeersborden stond behalve de naam in het cyrilisch ook nog de naam in ons westers schrift er onder, dat is zo goed als verdwenen. Door de huidige stand der techniek hoeven we het natuurlijk niet meer te lezen, maar ik kan me goed voorstellen dat navigeren door rusland voor de digitale revolutie een stuk moeilijker was. Om 12.15 komen we in een totaal niet bevolkt stuk zonder afslagen op de weg in een bijna stilstaande file terecht, er zal wel ergens een ongeluk gebeurt zijn. We volgen sommige Russen en gaan over de onverharde vluchtstrook rijden. Net zoals wij hier veel foto’s maken worden er door de Russen ook veel foto’s van ons gemaakt en draaien ze hun raampje open om wat te zeggen. Op deze manier is file rijden niet zo erg. Opvallend dat in de file de mensen die ons aanspreken goed Engels spreken, terwijl het in Moskou heel slecht was gesteld met de kennis van Engels bij mensen. De file werd veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Ongeveer 70% van de wegenbouw machines zijn westerse merken.

image

We hebben een tussenstop gemaakt in de plaats Vladimir. Deze stad staat op de UNESCO erfgoed lijst.  Bij een Italiaans restaurant waar men zelfs een Engelse kaart had wat gegeten. Om 15.40 weer vertrokken nog 220 kilometer te gaan. Bij het stadje Vladimir uitrijden heeft men een mooie spitsstrook, daarna komen we weer op de snelweg M7 welke tot nu toe nog steeds dubbele gescheiden rijbanen heeft en weinig slechte stukken asfalt.

Zojuist hadden we geluk, en het team dat ons volgt nog meer. Een vrachtwagen ingehaald die toen we er op 100 meter voorbij zaten een klapband van een voorwiel had, die schoot daarna van rechts, door de middenberm en kwam op de tegemoetkomende rijstrook terecht. Of er verder iets ernstigs gebeurde konden we niet meer in onze spiegels zien. Vage stoplichten heeft men hier, met een los groen licht voor links en rechts. Verder niets spannends meer gebeurt en we zijn om 1900 uur gearriveerd. Deze stad is ook weer erg groot, 1.2 miljoen inwoners, we zitten op de 11e verdieping. Prettige avond allemaal en waarschijnlijk weer tot morgen.

image

image

Advertisements

3 thoughts on “Dag 07 Moskou naar nizhy Novgorod

  1. Lieve was maar wat jaloers op jullie Sinterklaas! Echt gaaf om zo iedere dag een klein deel van jullie verhalen zo mee te krijgen. En voor jezelf ook dat je straks het allemaal nog weet bij de dia avondjes in januari 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s