Dag 08 nizhy Novgorod naar kazan

Vandaag wederom een korte route van 400 kilometer snelweg op het programma staan. Aangezien we het wel gehad hebben met de snelwegen hebben we zitten te kijken naar een alternatief, dat is er wel, maar dan zouden we een pont de Wolga over moeten nemen. Het is alleen niet zeker of de pont nog vaart in deze periode. Bij het hotel heeft men ook nog 10 minuten gespendeerd, de conclusie was dat deze pont waarschijnlijk niet vaart. Dat wordt dan toch een te onzekere keuze waardoor de omweg 200 kilometer zou worden als de pont niet vaart. Dus besloten om toch de snelweg te nemen. Maar we hebben dan als alternatief besloten om een uurtje door nizhny Novgorod te cruisen en wat foto’s te maken.
Screenshot_2013-11-25-03-49-35
Voordat we het hotel verlieten viel me op dat er eigenlijk geen brand moet uitbreken, of je moet koelbloedig blijven en eerst een sleuteltje lospeuteren, om de brandblusapparaten te kunnen openen en te gebruiken.

image

Het weer is niet meer zo grauw als de afgelopen week, de zon komt soms door het wolkendek heen. Afgelopen nacht heeft het licht gevroren, het is nu 0 graden.

Het centrum en wat wijken van de stad waren erg gaaf om te zien, wat oude dingen, mooie vergezichten over de Wolga, een kabelbaan over de Wolga, wat oude militaire spullen, een skispringen schans. En een groot winkelcentrum met een IKEA en mediamarkt bij het verlaten van deze stad. We kennen natuurlijk de hamburgerindex als economisch kengetal, zou er ook een Billy kast index bestaan?

Een markt bij lyskovo bezocht, men verkocht er alleen maar kleren, kleden, bankstellen, en 1 kraampje met onderdelen waar we 5 liter ruitenwisser vloeistof (-30 graden) hebben gekocht voor 100 roebel (2.50 euro).

De snelweg M7 wisselt regelmatig tussen 2, 3 en gescheiden rijstroken, net zoals de weg condities wisselen tussen goed en erg slecht. Men is onderweg ook op veel plaatsen bezig om deze weg naar een volledige 4 baans weg te brengen. We beginnen er al aan te wennen. Ook wordt het landschap wat heuvelachtiger, met veel berken langs de weg.

Toch nog eens stukje alternatieve route gevonden, door cheboksary, een stadje vol met flats en een kerkje, en een waterkracht centrale in de Wolga.

Over de dam van waterkracht centrale daar gereden, vervolgens kwamen we in meer natuur terecht met zo nu en dan nog kleine dorpjes. Even het gehucht lalpai ingereden, wij waren daar voor de mensen een attractie. Ze hebben daar nog waterputten.

Door al die drive by shootings die ik maak voel ik me bijna een foto gangster. Om 17.00 in Kazan aangekomen, nog 10 kilometer te gaan, blijkt het ook weer een grote stad (1.000.000 inwoners) te zijn en dus files te hebben. 1 uur over het laatste stukje gedaan. Het centrum van de stad ziet er mooi uit, hotel ligt alleen wel iets van het centrum af.
image

Advertisements

5 thoughts on “Dag 08 nizhy Novgorod naar kazan

    • De playlist werkt, maar ik had in principe meer playlists moeten aanmaken,want wat niet in een playlist staat maar in directories kan ik alleen in de directoire afspelen, en aangezien alles op artiest en album gestructureerd zitten moeten we dan hele albums luisteren. De radio werkt ook goed hier, in rusland wordt veel Engelstalige muziek gedraaid. Vandaag bij de lunch kwam nog een nummer van Armin van buuren langs. In Riga in een kroeg Ilse de lange.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s