Dag 09 Kazan naar Ufa

Vandaag is de etappe 530 kilometer. De buitentemperatuur vanochtend was -2 graden. Er is een filterdun laagje sneeuw gevallen wat alleen in de schaduw plekjes blijft liggen. Sommige teams zijn erg vroeg vertrokken omdat ze denken dat er meer sneeuw zal vallen. Aangezien wij alleen Kazan in het donker hebben gezien zijn wij rond 9.00 uur de stad in gegaan. Wat ons trouwens opvalt dat het er over het algemeen tot nu toe erg netjes uitziet, in onze westerse perceptie zou het een vervallen oud communistisch gebbueren moeten zijn, wat tot nu toe zal niet klopt.

Een erg mooie stad met veel pompeuze gebouwen die er antiek uitzien, maar het vaak niet zijn. De moskee op de foto’s is van 2005. Het gebouw met de boom in het midden komt uit 2009, en is een ministerie van landbouw.


Na nog even een kopje koffie met stukje gebak genuttigd te hebben zijn we pas rond 11.00 uit kazan vertrokken. De weg is tot nu toe erg goed.

Net bijna aangehouden. Rob was aan het laagvliegen over de snelweg, en in de middenberm stond een boze agent welke met een aanwijsstok resoluut naar de vluchtstrook wees. Wij zijn maar zo snel mogelijk doorgereden, zijn wagen stond toch links op de vluchtstrook.  Nu 10 minuten later zien we nog steeds geen zwaailichten achter ons, dus we vermoeden dat we niet gevolgd worden. Eens kijken of we dan niet in een volgend dorp worden aangehouden. Net weer een volgende politieauto welke langs de weg stond gepasseerd, we werden niet langs de kant gezet.

Men is aan deze weg druk bezig om deze overal bezig om van deze een 4 baans te maken.  Wanneer je deze reis over 10 jaar maakt

Overal staan bij de dorpjes en bij de snelheidsbeperkingen wel politie dus daar remt Rob nu maar wat af.

We komen door de plaats naberezhnye chelny, het ziet er nogal smogachtig uit, flinke spoorvorming op de rechterbaan. We zijn gestopt om te tanken, en het stonk echt naar fabrieken. Wat voor vervuilende industrie er precies zit weten we niet. Tegen een heuvel bij die stad staat het vol met een soort volkstuintjes, met op elk perceel een huisje. Ik hoop voor die mensen dat ze er alleen maar bloemen telen, hun eigen groentes voldoen vast en zeker niet aan de normen. In die stad hebben we wel de eerst BMW dealer gezien.


Voor onze lunch zijn we nog 20 kilometer doorgereden naar het stadje menzelinsk. Hier in een café een salade met tomaat en een ommelette met worst gegeten.Lang leve point-it, een plaatjes boekje waarbij je kan aanwijzen wat je wilt. Speciaal voor henks vraag nog een foto van de bierkoelkast gemaakt. Als de prijzen nog zichtbaar zijn moet je delen door 43 om de prijs in euro’s te weten.

Er zijn nu grote landbouw velden te zien, in de verte zo nu en dan een ja knikker of boortoren. We zijn daar rond 15.00 weggereden, en moeten nu nog 250 kilometer, maar de vierbaanswegen zijn nu weg, het schiet meer zo op, dus zullen we een redelijk lang stuk in het donker moeten gaan rijden.

Op de klok in de auto is het nu 16.30,  begint nu donker te worden, temperatuur is -2. Dadelijk mag de klok ook weer vooruit, we zijn weer een tijdzone door, in Rusland meteen weer 2 uur erbij. Door de geleidelijke overgangen geen last van jetlag.

Het is wederom een zeer net hotel, vooral de bar en lobby vind ik gaaf ingericht met popart op de muren.

Ik hoop dat alles met uploaden goed is gegaan aangezien het internet hier onstabiel is, en we wederom wat alcoholische versnaperingen hebben gehad, het gewoon bier op was, alleen nog maar krombacher wiessen in halve liters heeft,welterusten en tot overmorgen, aangezien we morgen blijkbaar geen internet hebben, maar rusland blijft verrassen. Dus misschien wel tot morgen, de groeten Bas en Rob.

Advertisements

One thought on “Dag 09 Kazan naar Ufa

  1. Het is allemaal goed en duidelijk door gekomen!
    Hopelijk tot morgen, maar zeker tot overmorgen…
    Succes en goede reis verder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s