Dag 11 van chelyabinsk naar tyumen

De lengte van de etappe vandaag zal rond de 430 kilometer zijn. Een beetje afhankelijk van de route. Er zijn 3 realistische routes,  1 een snelweg naar het oosten, vervolgens naar het noorden, 2 een snelweg naar het noorden, vervolgens naar het oosten en 3 een oranje lijn weg naar het noordoosten. We kiezen voor de noordoostelijke route.

Tot nu toe een goede keuze bijna geen verkeer op deze weg. Wederom in het begin van de weg heel grote landbouw velden, als een boer die met 1 traktor zou moeten ploegen is deze volgend jaar nog bezig. De landbouw velden zijn verdwenen en we slingeren tussen de natuur en berkenbossen in. Na een bocht waar rob met 140 doorheen scheurt veranderd de weg plotsklaps in een grote gatenkaas en moet Rob zijn uiterste best doen om niet van de weg te stuiteren en flink af te remmen. Het gaat gelukkig net allemaal goed de auto heeft geen afwijkingen.

Een kort stop gemaakt in een kleine koffie tent waar steeds meer teams binnendruppelen,  in totaal 9 van de 18 teams zaten hier. De mensen raakten helemaal van slag, koffie smaakte slecht, maar kostte maar 10 roebel. Blijkbaar hebben veel mensen voor de noordoostelijke route gekozen. Schuin tegenover de koffietent stond nog oude tank uit de 2e wereld oorlog.

We zitten nu weer op een stukje snelweg deze is nog slechter als die oranje weg. Rob moet flink werken om alle gaten te ontwijken, harder dan 70 km/u rijden zit er hier niet in. Ook de oranje weg zuigt. We zijn blij dat we geen cd’s bij ons hebben die zouden constant overslaan. Het typen van de blog gaat nu ook wat moeizamer, ik moet vaak de backspace gebruiken omdat ik er steeds letters langs type. Langs de weg staan mensen vlees en andere dingen te verkopen. Ik vraag me af hoeveel ze op een dag verkopen, of ze er hun benzine om daar te komen van kunnen betalen. En blijkbaar moet je in die bossen uitkijken voor beren.

Rond 16.00 aangekomen in tyumen, een betonnen stad, het is een echt betonnen blok Oostblok hotel, met als saillante details wegwijzering die niet klopt, kamer 528 zit niet op de logische plaats waar je deze verwachte, en oordopjes als extra  de kamer, geen flesjes water, een lege minibar, een ouderwetse kleine beeldbuis televisie zonder afstands bediening. Maar men heeft wel goede en snelle wifi.

Het eten was om 19.00 en we hadden alles al op tafel staan dus konden beter eerst de biefstuk eten voordat deze koud werd. De eerste lading koude frietjes kwamen toen we het voorgerecht ook al op hadden, daarna kwamen er 10 minuten later nog warme frietjes, ongeveer op het moment dat de drankbestelling ook pas geserveerd werd. Qua bediening en netjes op tijd uitserveren moeten ze hier nog veel leren.

Omdat we op tijd waren en het nog licht was hebben we nog even door de stad gewandeld. Rond tyumen zit veel olie,daarom een standbeeld met een boor. Ook zitten hier belangrijke olie en gas winning opleidingen en instituten.

Nu op tijd naar bed (22.00), morgen gaat de wekker om 6.00.

Advertisements

One thought on “Dag 11 van chelyabinsk naar tyumen

  1. Hey Bas, wat heb je een puik AmSing-rally jasje aan.. 🙂

    En ja ja, ik had toch al gewaarschuwd voor beren op de weg!?!
    Die komt je inderdaad vaak tegen, meestal na een bocht.. 😛
    Wel goed opletten hè!!!

    @Henkie: Hertog Jan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s