Dag 14 vrij dag in Novosibirsk

Gisteravond waren we na het eten nog even nageborreld, vervolgens met 4 mannen wezen stappen. We zijn naar club posh geweest. Rob heeft ons daar gratis maar binnen geluld met het verhaal dat we rond de wereld reizen. Voor drankjes te betalen moesten we wel een kaart aanschaffen om daar weer geld op te zetten. Daar 2000 roebel op gezet en hiervoor hebben we elke 2 consumpties kunnen aanschaffen. Dus dat viel nog reuze mee met de drank prijzen voor een discotheek. De muziek stond wel knetterhard. De vrouw man verhouding in de discotheek was 2 vrouwen op 1 man. De meeste russische vrouwen zien er wel vrouwelijk uit, allemaal lange haren. Communiceren gaat alleen heel moeizaam omdat ze bijna allemaal geen of niet meer dan 10 woorden engels spreken. Het was nogal laat geworden, net pas rond 11.30 uur wakker geworden en we hebben dus het ontbijt gemist. We hebben een fantastisch uitzicht op het station en de omgeving vanuit onze hotelkamer op de 15e verdieping. Dadelijk de stad in en wat ontbijten.

Even buiten rondgelopen, het is een grote grijze stad, ook het hotel ziet er bij daglicht niet uit, de wegen zijn modderig. Onder het grote en wel fleurige licht groene stationsgebouw hebben we een subway gevonden om te ontbijten. Dit is de kleinste vestiging van deze keten die ik ooit gezien heb, in totaal 10 zitplaatsen.
Volgens de locals die wel engels spreken is het erg ongebruikelijk dat het niet vriest, men spreekt ook van een hittegolf. Wij vinden het wel fijn, anders waren vele etappes stukken zwaarder geweest.

Deze avond zijn we naar het grootste theater van de sovjet unie geweest. We hebben een taxi met het stuur aan de recherkant er naar toe genomen. Een erg imposant gebouw, maar wat wel bizar voor ons was, dat het tegenover die discotheek van gisterenavond ligt, en we dit gebouw toen niet opgemerkt hadden. Misschien is het in de nacht niet zo uitgelicht. 😉

In het theater was een ballet voorstelling van het zwanemeer.  We wilden onze jassen aanhouden maar werden toch terug naar de garderobe gestuurd. Het was een erg mooie productie met een groots decor. Er passen meer dan 2000 mensen in de zaal, mega veel garderobe dames. Helaas is ballet niet echt ons ding, ik viel al bijna een paar keer in slaap en cultuur barbaren als we zijn hebben we de zaal tijdens de pauze verlaten.

Vanaf heden kunnen de updates van de komende week wat onregelmatiger komen omdat we nu echt richting gehuchten gaan.

Advertisements

2 thoughts on “Dag 14 vrij dag in Novosibirsk

  1. Leuke foto`s en weer een boeiend verslag. Na zulke route`s overdag en een avondvullend uitgangsavondje kunnen wij ons een voorstelling geven dat ballet saai en slaapverwekkiend is. Blijf gezond groetjes aan Paul en Liesbeth vanuit een druilerig Eindhoven.

  2. Haha t Zwanemeer. Echt heel dapper dat je dat hebt geprobeerd. Volgende x maar weer gewoon naar een concert. Metallica op Werchter b.v. Veel plezier verder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s