Dag 16 Biysk naar Aktash

Vandaag een etappe van 430 kilometer. Buiten temperatuur 2 graden.

Gisteravond erg goed gegeten. Voor 1 van de eerste keren in Rusland snapt men dat we als westerlingen het op prijs stellen als gerechten in de juiste volgorde in een normaal tempo geserveerd worden. Zowel bij de plaats waar we geluncht hebben als wel bij de diner locatie. Zou het komen omdat we dichter tegen China aanzitten ik weet het niet, maar het was een aangename verrassing.

Hotel was wel goed alleen kon de verwarming niet uit, de ramen stonden wel open, maar het bleef een sauna temperatuur.

Het ziet er uit alsof het dadelijk wel wat kan gaan regenen, maar ook dat de zon zo nu en dan kan doorkomen.

10:15 de dropjes waar we doorheen komen worden steeds kleine in de verte zien we al enkele bergen. De weg loopt parralel aan een riviertje.

image

image

image

image

10.40 we rijden een bocht om en zien toch opeens een partij volk staan. We stoppen ook maar om te zien wat er gaande is. Na eerst wat door een gestreste politie agent wat rondgedirgeerd te worden om uiteindelijk toch een parkeerplaats te bemachtigen stappen we uit. Blijkbaar komt hier dadelijk de olympische vlam voorbij. Het publiek kreeg allemaal coca cola vlaggetjes uitgereikt om maar wat te zwaaien. Om 11.00 uur precies zou de ceremonie zijn. Dus om 10.50 kwam opeens een colonne bussen onder politie escorte aanrijden. Daarna begon het circus, wat hoogwaardigheidsbekleders stapten op een podium en hielden korte toespraken, vervolgens kwam uit een van de bussen  een ouderwetse mijnlamp. Met het vuur uit deze mijnlamp werd de designfakkel aangestoken. Deze fakkel werd vervolgens door een naar ik vermoed oud olympier een stukje meegenomen. Nu staan we in de file totdat het circus weer deze locatie verlaten heeft. Om 11:30 rijden we weer.
image

image

image

image

image

image

Rond 13:00 ergens gelunchd, de wegen zijn daarna perfect.

Rond 14.00  toen we weer aan het rijden waren moesten we over een pas, daar begon het opeens flink te sneeuwen. Maar de schuivers komen dan ook meteen overal vandaan terwijl er bijna niemand over deze weg rijdt. Het hoogste punt van die pas was 1667 meter. Toen we weer onder de 1200 meter kwamen was de weg weer sneeuwvrij. Alhoewel het op deze hoogte nu ook 0.5 graden is en licht aan het sneeuwen. Jammer dat het nu zo betrokken is dat we van de bergen slechts nog de contouren kunnen zien. Iets later klaart het wel weer op en zien we ook zo nu en dan de zon. Langs de kant van de weg zien we koeien, paarden en schapen lopen. Dadelijk nog een pas. Deze stelde niet zoveel voor, maar 1100 meter. De vergezichten die we naar elke bocht zien zijn wel heel spectaculair.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Nog 1 nacht in Rusland in een soort jeugdherberg, waarbij we zelf moeten gaan koken. Toen we aankwamen was men al druk bezig om erwtensoep te verwarmen, met dank aan Patricia en Arnold die dit een groot gedeelte van de reis meegenomen hadden en na hun ongelukje doorgegeven hadden aan de organisatie.

De inrichting van de keuken is hufterproof, zelfs tegen de wanden zit vinyl, dus zouden we een foodfight houden is dit makkelijk af te nemen.

We sliepen met 6 heren op een slaapzaal welke op houtzagerij 3 leek. Rob vond de herrie te veel en is op de gang gaan slapen, ik heb maar oordopjes in gedaan.

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s