Dag 18 van grens gehucht naar khovd

De etappe vandaag zal wat langer zijn dan gepland 330 kilometer onverharde weg. Het is -20, heldere blauw, om 10:30 is alles geregeld bij de douane. Dus we vertrekken meteen. De weg is een groot wasbord. Een voorligger wil je minstens 100 meter voor je hebben, vanwege de grote stofwolken.

Wel fantastisch mooie landschappen.
Eerst 100 kilometer naar olgi rijden. Na 20 kilometer hobbelweg gloednieuw asfalt. Daarna toch nog 1 stuk met een megahobbelpad en vervolgens weer asfalt tot olgi. In olgi gelunched. De scholen waren net uit en we hadden veel aandacht van de jeugd. Nog een korte briefing gehad dat we bij elkaar moeten blijven rijden

image

image

image

image

image

image

image

.

Eerst een stuk asfalt wat na 20 kilometer in een dirtroad veranderde. Daarna begonnen we ook flink te klimmen. Opeens houdt de weg op als we hier alleen gereden hadden zouden we ernstig beginnen te twijfelen of we wel goed zitten.

We staan nu op 2500 meter hoogte en de weg is er niet meer het is wat slingeren over een hoogvlakte. Sneeuwbulten ontwijken, zo nu en dan met de bodemplaat over de sneeuw schuiven, rotsen.

image

image

image

image

image

image

image

image

We moeten wachten op wat mensen die al doorgereden waren de verkeerde kant op, hierdoor lopen we 1 uur vertraging op. We vervolgen onze weg en vinden op de duur weer een dirtroad, maar het is ondertussen ook donker geworden. Het is niet fijn om in het donker in stofwolken te zitten niet ver vooruit te kunnen kijken, en hierdoor dus niet te hard te kunnen rijden.

Uiteindelijk arriveren wij om 20:30 in khovd. Volgens de lonley planeet is dit het beste hotel in deze plaats. We hebben onze slaapzakken ook nog maar uit de auto gehaald, de dekens zijn te smerig om te gebruiken.

image

image

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s