Dag 19 van khovd naar altai

Vroeg opgestaan, om 7 uur vertrokken om 440 kilometer waarvan 240 dirtroad te gaan rijden. Het is -25 graden,de auto starte meteen, de flessen cola en water zijn ijsklompjes geworden. De rode Mercedes heeft wel een probleem er blijven wat mensen achter om te kijken of men het kan eisen. Om 7.30 begint de zon op te komen.

8:30 het is nu licht,maar helaas hangt er wat mist waardoor we de zon niet meer zien. We zien opeens een kameel in de sneeuw.

image

image

image

image

image

9:40  de verharde weg is afgelopen , we zitten weer onverhard, soms is de mist weg, soms niet, dus wederom problemen met voorruit kijken. Het is nog steeds -25, hopen dat we geen lekke band krijgen, geen zin om in deze diepvries een band te verwisselen. Gisteren waren er 3 lekke banden in de groep. Wij rijden vooraan en hebben dus geen last van stofwolken. De laagste temperatuur die we gezien hebben was -29.5.

image

image

image

image

image

10:40 alle mist is opgetrokken, de weg is veranderd in sporen over de vlakte het is nu -15. Nog 200 kilometer te gaan als het zulke paden als dit blijven doen we daar nog 6 uur over. Er beginnen nu wel wat rammeltjes in de auto te komen. In de verte zien we een gebouwtje en hopen dat het een koffietent is, helaas was het niet meer dan een ruïne.

image

image

Er zit redelijk wat afwisseling tussen de landschappen die we zien onderweg. Ook in de conditie van de dirtroad, van redelijk goed, tot erbarmelijk slecht. Op sommige stukken mag je zelf kiezen welke weg je rijdt omdat er 10 langs elkaar liggen. Een heel stuk rijden we door sneeuw waar nog geen auto overheen gereden is. In de hele dag maar 3 vrachtwagens gezien, dat is dan wel positief aan dit land. Maar grote gedeeltes slechte onverharde wegen voor 220 km is erg vervelend.
image

image

image

image

image

image

Net om 16:45 aangekomen, de eerder voorspelling dat we er nog 6 uur over 220 kilometer zouden gaan doen is helaas uitgekomen. Het hotel is wel wat beter

image

image

image

image

Advertisements

4 thoughts on “Dag 19 van khovd naar altai

 1. Genieten hoor, van al die mooie plaatjes. Zo te lezen is het avontuur echt begonnen. Soms is het verbazingwekkend, dat je nog levende wezens tegen het lijf loopt. Mooi moment, de Olympische vlam. Rekenen we een kameel (2) ook maar tot de zich voortplantende gemeenschap. Min 25 en in geen velden of wegen civilisatie, je moet maar durven. Ben heel benieuwd wat China ons (jullie natuurlijk) gaat opleveren aan verrassingen. Komplimenten aan de fotografen en verslaggever(s).
  Houdoe en tot ziens en lezens.

 2. Ik had het vandaag druk met bij lezen, dag 16, 17, 18 en 19 kwam vanmiddag pas binnen??? Heel erg leuk om alles te lezen over jullie trip. Realiseren jullie je dat het vandaag 5 december is Sinterklaas avond. Hebben jullie nog surprises gemaakt? Het weer is vandaag onstuimig in Nederland. Wind tot orkaan stormen we wachten het af, zal de goede Sint wel komen nu het weer zo lelijk is….

  • Ook de sinterklaas was er vanochtend had iemand een jute zak, met speculaas brokken voor iedereen, vanmiddag kruitnoten en als toetje net bij het avondeten chocolademunten. En vandaag toevallig internet om deze uitgebreide update te kunnen posten, morgen waarschijnlijk niet, de dag erna komen de updates zeker en zal ik ook nog iets aan de opmaak van de plaatjes doen als ik tijd en zin heb. Het is nu hier 21:45, niet te laat naar bed morgen weer om 6:00 op, lange dag dirt roads voor de boeg.

 3. We hadden dit keer veel te lezen. Heel verstandig dat jullie bij elkaar blijven. Ook heel fijn te lezen dat jullie niet meer uitvallers hebben gehad. Jullie auto`s hebben het heel zwaar dus blijven duimen dat ze heel blijven en het motortje jullie verder brengt. Dat slapen bij de plaatselijke bevolking heeft ook wel wat. Zeer avontuurlijk. We hebben nog niets vernomen van de pers over jullie reis. Bedoel of Eindhovens Dagblad of Omroep Brabant. Misschien komt het nog want het is bijzar wat jullie allemaal mee maken. Volg ook Liesbeth en Paul, maar zijn minder uitgebreid.Doe ze maar de groeten van ons. Nog maals de complimenten voor jullie verslag.
  Groeten uit een Eindhoven van Dorus en Marja.
  PS: Zware storm vandaag code oranje voor de kust en de wadden.Hier is het ook bijhoorlijk zwaar stormweer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s