Dag 22 Vrij dag in Ulaanbaatar

Lekker niks doen vandaag.

Gisteravond eerst wezen uit eten in een door een fransman gerund restaurant. Het heet le bistro francais, gewoon een degelijk Franse keuken. Vooraf ei met mayo en kaviaar, hoofdgerecht biefstuk, na chocolade mousse. Daarna gaan stappen, eerst naar de discotheek metropolis geweest heel veel beveiliging mannetjes voor de deur maar niet meer dan 10 mensen binnen, dus meteen weer vertrokken naar een volgende tent. We zijn naar strings gegaan, nee men bedoelt geen stringetjes zoals sommige meteen zullen vermoeden, maar juist gitaar snaren. Daar speelde een coverband, redelijk. Daar ontstond nog een opstootje tussen wat dronken Mongolen, wat eindigde in de volkssport nr1 hier, een worstel partij. De band had als laatste nummer i love lock en lol, ook hier heeft men moeite met de r uit te spreken. Om 2 uur was het feest voorbij.

Afgesproken met de BMW m3 mannen om om 10:00 uur te ontbijten. Dat was gelukt. Rob en ik moesten nog onze was laten doen, maar het hotel rekent bizarre prijzen, 3500 tugrik voor 1 paar sokken, in de LP stond dat er in deze stad ook een was keten metro express zit. In het winkelcentrum naast ons hotel zit een vestiging, daar naar toe gegaan met een zakmet kleren, die dame zei 2, wij dachten eerst in 2 uur klaar, helaas zou het 2 dagen worden, te lang dus. Maar met wat handen en voeten communicatie bleek er 3 straten verderop ook een vestiging te zitten die een paar uurs service heeft. Daar naar toe gegaan, 1 volle plastic zak wassen kostte 11000, en was 3 uur later droog en opgevouwen klaar, het ruikt naar wasmiddel, dus we gaan er maar vanuit dat men gedaan heeft wat we ervan verwachten en niet de was alleen opgevouwen heeft en met wat parfum met zeepgeur besprenkeld heeft.

Na het wegbrengen van de was zijn we met de z3 mannen de highlights van deze stad gaan verkennen. Een boedistisch complex met veel duiven en een groot plein. Tussendoor kwamen we ook nog langs een postkantoor met de aankondigingen van Beatles postzegelspostzegels, een overdekte markt en bevroren open riool. Als echt chauvinisten ook nog een tent gerunt door Nederlanders bezocht, genaamd cafe amsterdam. Hier een koffie gedronken en lekkere pompoensoep gegeten.
Met de taxi 6 kilometer terug naar het hotel gegaan, omdat het toch wel koud was met -11 overdag. Vervolgens ben ik samen met Willem Jan, een van de z3 mannen, met de z3 naar de wasstraat van gisteren gereden. De Z3 heeft tijdens die 6 kilometer wel een probleem de temperatuur van de auto gaat in het rood en verwarming werkt niet meer. Koelvloeistof blijkt op te zijn, maar wat lekt is tot nu toe onbekend, zien ze morgen wel weer.

S’avonds met de z3 mannen naar een erg goede Indiër (beste restaurant in Ulaanbaatar volgens tripadvisor) genaamd hazara geweest. En het was idd ook erg goed.

Dus zoals jullie kunnen lezen niet al te veel beleefd, lekker rustig aan gedaan.

Advertisements

4 thoughts on “Dag 22 Vrij dag in Ulaanbaatar

  1. We hebben je site weer bekeken en zoals gewoonlijk erg interessant. Vooral als je ook de blauwe verwijzingen aanslaat. Zo kom je op de aanwijzing van de bistro La france zomaar op een site van vakantiegangers met ruim 1300 foto`s over de omgeving. Zo te zien is de vrije dag goed besteed. En de blauwe lucht zorgde voor mooie prentjes. Morgen erweer tegenaan. Goede reis en groeten uit het koude Eidnhoven van Dorus en Marja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s