Dag 29 van Zheng Zhou naar yichang

De etappe vandaag is 650 kilometer, we zijn om 8:00 vertrokken, het is nu +2, nog steeds een flinke smog waar we in zitten. Langs de snelweg zijn op veel plaatsen ook verhoogde spoorbanen zichtbaar waar zo nu en dan een hoge snelheids trein overheen komt. Werkt de fyra in Nederland onderhand al?

Na een kilometer of 50 een benzine stop onze ruiten zijn echt smerig van de roet en andere rotzooi, ik veeg met een zakdoekje een klein stukje die is meteen pikzwart. We krijgen van de BMW mannen een Chinese rock cd die hun wat te heftig vinden, het valt wat ons betreft reuze mee, wel oké. De zon begint wat door de smog te schijnen.

De weg is saai door de smog kunnen we maar een meter of 400 zien. We komen volgens de kaart langs plaatsen van 10*10 kilometer, maar zien dan alleen soms wat contouren van flats of hijskranen. Wel komen we onderweg nog een matroesjka vrachtwagen tegen. 1 rijdt, en 2 erin gestapeld. Auto transporten met een dubbele rij boven waardoor men 18 auto’s tegelijk kan vervoeren, dat is dan wel weer efficiënt.

We hebben goed doorgereden het is nu 15:30 nog 65 kilometer en de buitentemperatuur is ondertussen gestegen tot 14 graden. Zo nu en dan zien we al wat subtropische planten. Het landschap is ook wat heuvel tachtiger geworden, we zien veel landbouw terrassen, welk gewassen daarin verbouwd worden zijn niet goed zichtbaar vanuit de auto, volgens mij wat koolsoorten en granen, in ieder geval nog geen rijstvelden. De smog is ook een flink stuk verminderd, helaas is er nu wel hoge bewolking dus geen zon te zien.

16:00 aankomst aan de buitenrand en van de stad wederom veel hoge appartement wij moeten nog 7 kilometer rijden en dan zitten we nog niet eens in het centrum van de stad, volgens mijn verouderde informatie heeft deze stad 3.5 miljoen inwoners dat zullen er ondertussen wel meer dan 5 zijn.

We zitten in een pompeus hotel en zijn weer eens bij daglicht in een stad, dus maar eens de stad ingelopen, het blijft indrukwekkend zoveel hoogbouw in elke stad hier. Ook een leuk standbeeld van kapitein Haddock. We willen een biertje drinken, maar de kroegen openen pas om 20:30, dus maar de taxi terug genomen, 3 kilometer voor omgerekend 1euro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s