Dag 31 van Jishou naar Guilin

De etappe vandaag is 530 kilometer we zijn stipt om 8:00 vertrokken, het is 5 graden, het is nog wat vochtig van de regen een beetje mistig, maar de zon zit ook weer door te komen. Bij vertrek hebben we 15 minuten verloren vanwege de vage inrichting van deze stad en we eerst een paar kilometer in de spits moesten rijden voordat we op de weg konden omdraaien. Bij een groot tankstation allemaal afgedankt, dat verliep erg voorspoedig. Men had daar zowaar chocolade volgens mij is de hele voorraad door iedereen uit de groep opgekocht. Het zijn de voor mij en sommige lezers welbekende dove tabletjes en de enkele blokjes waarvan de logo’s soms wat teveel afgerond zijn.

We hadden afgelopen nacht een echt chinees hotel, dus ook een chinees ontbijt, ik heb wat noodle soep gegeten. Rob ontbijt met evergreen en liga. Het hotel had ook een nogal vreemde elektrische schakel logica. Ik was om 6:50 op om te douchen, Rob denkt om 7:00 het licht aan te maken langs zijn bed en schakelt daarmee alle lampen in de kamer uit, om de verlichting in de badkamer weer aan te zetten moest ik de badkamer in het stikdonker verlaten om op de kamer weer een schakelaar te vinden .

Er is zelfs een snelweg aangelegd tussen jishou en guillin, dat was niet bekend bij google maps en ook niet op mijn navigatie, en dus ook niet bij de organistie. In de originele planning zou het dus 530 kilometer slingerende wegen zijn, wat dus een heel lange dag zou worden. Er is besloten om eerst toch een heel stuk snelweg te pakken en pas later binnendoor te gaan rijden, een verstandige beslissing volgens ons.

Het is een flink bergachtige omgeving, we komen door veel tunnels en over veel bruggen. Bijna elke berg is wel gecultiveerd, op de meesten staan citrus bomen. We hebben de snelweg verlaten, op de meeste plaatsen is de secundaire weg ook heel goed. In sommige dorpen en steden is het wegdek soms wel wat minder. In een van de steden is het zo’n heksenketel dat enkele deelnemers de groep zijn kwijt geraakt, ze hebben navigatie dus zullen het hotel ook wel vinden, de rest van de groep rijdt door. We gaan in een stad lunchen en parkeren de auto’s langs de kant van de straat. Dat mocht blijkbaar niet en we worden binnen 10 minuten door een grote politiemacht weer weg gestuurd. Wij hadden nog geen eettent gevonden,  andere teams hadden wel al ergens iets besteld en verlaten met gezwinde spoed zonder gegeten te hebben de restaurantjes.

Het is nu 16:00 uur nog 200 kilometer te gaan,het zal we weer een uur of 19:00 a 20:00 voordat we in het hotel komen. De gids achter gelaten, 9 auto’s volgen ons, tijdens licht konden we goed door rijden, toen het donker werd zakte de snelheid wel in. Bij het navigeren de stad in een kleine navigatiefout gemaakt, we kwamen een night markt tegen waardoor we met 9  mensen moesten draaien in een kleine weg

Het was 19:45 toen we aankwamen

Morgen komen de fotos

Advertisements

3 thoughts on “Dag 31 van Jishou naar Guilin

  1. Hallo Bas en Rob, wat een mooie verhalen weer uit het wonderlijke China. Zeg kun je ook nog eens wat filmpjes posten? Groetjes en veel plezier.

    • Ha Xander, de filmpjes komen van mijn iPod en hiermee heb ik de Chinese vuurmuur nog niet doorbroken. Deze kan ik buiten China pas weer op YouTube zetten. Gisteren naar guilin rijden was weer op sommige stukken een neer for speed China aflevering.

  2. Goed om te lezen, dat ook deze lange dag is geëindigd in een bed!
    Zo te lezen is de spirit(us) nog steeds op het hoogste niveau. Nou het fototoestel nog aan de voeding en we worden weer verrast met huiveringwekkende beelden en plaatjes van fotogenieke deelnemers.
    Martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s