Dag 32 rustdag in guilin

Gisteren wezen stappen in 3 discotheken geweest. De eerste zijn we snel uit gevlucht, te jong publiek, de 2e  2 biertjes gedronken muziek stond alleen knetterhard. 3e stond de muziek iets zachter zodat je elkaar wel kon verstaan. Het is in China blijkbaar gebruikelijk dat je met je groep aan een tafel gaat zitten. Dat hebben we bij de 3e gedaan ik wilde 5 bier bestellen, maar dat snapten ze niet, het werd alleen per 12 blikjes verkocht, dus maar 12 blikjes genomen. Bij het zitten aan zo’n tafel krijg je er ook een tafeldame bij. Deze blijft maar steeds je bier bij bijschenken, en consumeert ook wat van ons bier. Het praten gaat met handen en voeten aangezien ze bijna geen engels spreekt. De bierprijzen zijn in zulke gelegenheden best hoog omgerekend 3.15€ per blikje. Ook elke andere tafel met Chinezen staat vol met blikjes of andere sterke dranken. Het maakt niet uit dat het dinsdag was, het was gewoon volle bak in alle 3 de tenten die we bezocht hadden. Op maandag in jishou waren we ook in zo’n gelegenheid en was het ook vol. Er moet flink rijke bovenlaag zijn, anders kan dit niet. We hebben het 1:30 gemaakt, het hotel zit om de hoek, dus om 2 uur lagen we te slapen.

We hebben het plan opgevat om samen met de BMW mannen om 11:00 uur te gaan fietsen in de omgeving. We zoeken wat op internet, en daar staat dat in yangshuo een plaatsje 50 kilometer verderop het mooier is. Op de kaart en internet zie ik een mooie scenic binnendoor route, we besluiten met de auto die route te nemen. We rijden guilin uit en zitten meteen op het platte land, langs de kant van de weg verkoopt men aardbeien, met vraagt 3.75€  voor 1 kilo, we dingen af tot 3.15€ en beide teams kopen een kilo. We vervolgen onze weg inderdaad een heel mooie route door het karsgebergte. Er zit in die route ook 1 pas die we moeten nemen. De weg is tot nu toe best redelijk, maar opeens begint de ellende werk in uitvoering eerst een klein stukje werk in uitvoering, vervolgens weer nieuw asfalt, en dit blijft zich herhalen, totdat we grote stukken weg die slechte dirtroad kwaliteit hebben krijgen. Omdraaien is natuurlijk geen optie voor ons we rijden door. Uitzichten zijn wel erg spectaculair. We hebben over 65 kilometer met foto momenten 3.5 uur gedaan. 

Daarna hebben we een afslag en is de weg weer goed, we gaan maar eens lunchen bij een lokaal restaurant. We mogen uit de groentetuin de groentes kiezen welke ze gaan bereiden. Ook wordt er nog een kip voor ons klaar gemaakt, deze kip mochten we ook zelf uitkiezen. De kip was na het slachten in stukken gehakt en in een soort soep gekookt,  Jaap Jan zegt kijk er zit ook een paddenstoel in, ik kijk eens goed en het zijn toch echt de kippen longen. Ook het hoofd zwemt er in rond. Dat zijn we als westerlingen niet gewend dat alles van een dier gebruikt wordt. Het is lekker weer dus in een zonnetje buiten op het terras gezeten. Na de lunch rijden we door naar yangshou en hebben helaas geen tijd meer om te fietsen. Het was een mooie rijdag.


Nu zitten we in de lobby van ons hotel. Lekker in de kerst stemming met vele kerstbomen en steeds dezelfde frosty the showman em jingle bells die voorbij komen. Dadelijk nog een klein diner ergens scoren en op tijd naar bed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s