Dag 33 guilin naar Nanning

Vandaag een korte etappe van 465 kilometer met een facultatieve stop in yangshou. We vertrekken om 8:00 uur het is +8 graden. Wij kiezen niet voor de stop, maar rijden meteen door waarbij we wel minder snelweg en meer binnendoor gaan rijden. Zolang de weg maar niet zo slecht wordt als gisteren.

We komen door  brede dalen met hier en daar een berg. Bijna overal is er landbouw, veel suikerriet en rijstvelden. Ook wat fabriekjes welke houtfineer produceren wat in de buitenlucht hangt te drogen. Tussen de middag lunchen we in toupai, met onze gids gaan we noodle tent binnen, in totaal eten we met 10 mensen voor 7 euro. Het was een lekkere lunch, wet laten een teringbende na, Rob had geen zin in noodles en heeft ergens wat fruit zitten te eten.

De buiten temperatuur is tot 14 graden gestegen, in de auto achter het glas voel je duidelijk hoe sterk de zon al is. We zitten net zo zuidelijk als aswan in Egypte.

Na 260 kilometer binnen wegen komen we via een omweg op de snelweg terecht, ik heb het idee dat onze gidsen net zulke brakke kaarten van China als ons hebben. Ik vermoed dat we weer 40 kilometer omgereden zijn, op mijn kaart die na 2010 niet meer geupdate is stond een geplande weg, ik kan me niet voorstellen dat deze nu nog niet gerealiseerd was.

We hebben de gids weg gereden op de snelweg, er zijn 2 andere teams met ons mee gereden, een ander team betaald de tol, men wil dan wel dat wij het laatste stukje navigeren. Ze hebben veel vertrouwen in mijn navigatie vermogens. Helaas zitten niet alle gedeeltes in mijn navigatie, het roadbook bevat wel een gedetailleerde kaart, helaas missen we een afslag, ik neem de keus om rechts te gaan en we spreken wat jongetjes aan die kunnen het chinees op de kaart goed vertalen en wijzen nog rechts rechts we vinden het hotel.

Advertisements

2 thoughts on “Dag 33 guilin naar Nanning

 1. Weer genoten van da prachtige verhalen en foto,`s. Hier in Eindhoven lijkt het wel lente. Zeer zacht voor de tijd van het jaar. Verder fijne reis nog en tot hoors maar weer.
  Gr.Dorus en Marja

 2. Hoi Bas en Rob.
  Het ziet er allemaal geweldig uit.
  Nog heel veel plezier op het laatste stuk en geniet ervan.
  Oja en alvast prettige kerstdagen als jullie daar überhaupt iets van mee krijgen in die regio.

  Groeten Paul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s