Dag 35 pingxiang naar hanoi

Vandaag dan toch China uit en meteen naar Hanoi. Totaal maar 200 kilometer om 8 uur vertrokken  10 graden, de grens is  vanaf 8:30 open. De organisatie heeft gisteren wat met de Nederlandse ambassade in Vietnam en het ministerie van verkeer van Vietnam moeten regelen, onze entry plaats in Vietnam heeft men toch weten te verzetten in een dag. Stipt om 8:30 rijden we de Chinese grens op, 9 uur waren in China alle formaliteiten geregeld, daarna worden aan de Vietnamese kant onze paspoorten ingenomen en mogen we bij de auto’s wachten.

Het zonnetje schijnt Evert Jan en Cees grijpen de kans aan om de laatste blikken knakworsten op te warmen. Om 11:20 krijgen we onze paspoorten terug, het is wonderbaarlijk snel geregeld vandaag.

We mogen de klok 1 uur terug zetten. Wederom moeten we weer in convoy rijden, we hebben nu zelfs 3 begeleidingsteams, 1 voorop, 1 in het midden en 1 achteraan.

De landschappen veranderen weer, de bergen verdwijnen en we rijden weer door een vlak landschap. Verder geen hoogbouw meer in de stadjes waar we door komen, nog meer brommers, wat minder auto’s. De temperatuur is nu tot een aangename 19 graden gestegen.

In hanoing om 14:00 aangekomen, even geslachten met inchecken, vervolgens naar de binnenstad gegaan. De taxi kost bijna niets, 3 euro voor 5 kilometer. Door de stad gelopen,  leuke chaotische stad, met doodsangsten overgestoken bij de wegen met veel te veel scooters, zolang je langzaam loopt slingeren ze goed om je een.

Daarna nog even wat gevierd leuke kroegen,  erg westers, opeens na ruim 4 weken weer veel westerse toeristen. De zaakjes zijn allemaal erg gedifferenteerd van pompen tot houtbewerking, en kitsch.

Advertisements

2 thoughts on “Dag 35 pingxiang naar hanoi

  1. Nog 3183 km te gaan. Of 38 uur rijden volgens google maps… Hoewel ik meer vertrouwen heb in de navigatie van bas. En 38 uur is wel optimistisch. Altijd verassend met de bas route. Howel de allergie voor in de rij staan soms niet werkt als je terug van de wintersport ergens een berg pas probeert die toch dicht is ..😀😀😀

    Op wintersport gaan wordt dan een babytripje, misschien moeten we maar een alternatieve route vinden zonder snelwegen of zo. Of met één tank proberen ?

    De fotos blijven mooi and vergeet slade niet te spelen met de kerst…whats on the menu ? Turkey or duck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s