Dag 37 Sam neua naar luang prabang

Het is 3 graden, we zitten op 1200 meter hoogte, vandaag 460 kilometer volgens planning. Wat ik op de kaart zie zit er geen kilometer rechte weg bij het blijft maar slingeren. We vertrekken om 7:30 er is redelijk wat ochtendmist. Tegen 9:00 is de meeste mist wel verdwenen. Bizar dat het zo zuidelijk (20° noorderbreedte) in de winter toch nog zo koud kan zijn.

Nu de mist verdwenen is zien we ook de rest van de omgeving, de hutjes zijn nog armoediger als in vietnam, ook slingeren hier in de dorpjes weer veel kinderen rond, ze zijn alleen niet zo enthousiast als in vietnam.

Wat ook vreemd om te zien is dat de meeste wegen die we nemen allemaal over grote gedeeltes bijna bovenaan de bergketens zitten. In Europa lopen de meeste wegen door dalen. Regelmatig is een stukje van de weg bedolven door ingestorte zijkanten.

Na 380 kilometer zo gereden te hebben komen we eindelijk in wat bredere dalen terecht, de weg slingert nog wel maar niet meer met haakse bochten waar je moet afremmen tot 20 km/u. We rijden parralel aan een rivier die in de Mekong uitkomt. De weg is redelijk alleen zitten er soms erg diepe putholes in. Als wij daarin zouden rijden met 80 km/u verwachten we dat beide voorwielen erin vallen en de auto een voorwaartse salto maakt.

Jan Willem haalde de BMW z3 in en stuiterde volgens die mannen over een kuil en kwam los van de grond, goed dar Rob zich soms wel kan beheersen.

Advertisements

3 thoughts on “Dag 37 Sam neua naar luang prabang

  1. Een voordeel van die koude is wel dat je niet echt veel last hebt van zulk grote enge en smerige vliegende en kruiperige insecten.

    Of kruipen die beesten nu lekker bij je de slaapzak in omdat het daar fijn zwoel en warm is?!?.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s