Dag 40 Vientiane naar savannakhet

Vandaag 470 kilometer op het programma staan, om 8:00 uur gaan ontbijten. Rob is een beetje brakjes van het stappen gisterenavond met de BMW mannen, ik was wederom op tijd gaan slapen. Ze waren een grote attractie met hun kerstmannen kostuums aan, er zijn 100en foto’s van hun gemaakt. Ik baal er wel van dat ik dat gemist heb.

Rond 9:20 weggereden, het is 19 graden. De weg is erg goed in vergelijking met de dingen die we de afgelopen tijd hebben meegemaakt, geen putholes, bijna lege wegen, veel rechte stukken, alleen zo nu een lichte verzakking waardoor je van achtbaan effecten krijgt, Rob hoopt dat deze niet te veel voor komen anders wordt hij misselijk.

12:00 uur, 25 graden korte pitstop in pakxan, hier mondt een klein riviertje wat blauw is uit in de modder bruine Mekong, aan de overkant zien we Thailand al liggen, we beginnen bijna te kwijlen als we het over Thais eten hebben. Even een ijsje gegeten en weer door, nog 320 kilometer te gaan.

Een van de deelnemers heeft nog een productie bedrijf van vliegtuig interieur onderdelen in deze route zitten, dit bezoeken we even de werkplaats ruikt en klinkt met een stel freesmachines als bij mijn eigen werk ik wil eigenlijk nog niet met de werkelijkheid over 2 weken geconfronteerd worden. Het is erg simplistisch verspaningswerk en assemblage werk, kosten 150 euro per man per maand voor 3 ploegen dienst. In loas kent men eigenlijk nog niet echt productie werk in de eerste 2 opstart jaren was het verloop onder het personeel 70%, hoog ziekte verzuim, nog geen arbeids ethos, als mensen een maand niet ziek zijn en elke dag op tijd komen krijgen ze 20€ bonus.

In het zuiden van deze regionen kent men geen 4 jaargetijden meer zoals wij deze kennen, hier is het alleen nog de droge en natte tijd, zoals we aan de verdorde rijstvelden hier zien is het de droge tijd.

Savonds langs de Mekong wezen dineren.

Advertisements

5 thoughts on “Dag 40 Vientiane naar savannakhet

  1. De laatste lootjes komen er aan en hopelijk wegen ze niet het zwaarst. Veel suces met het verdere verloop van de reis. Gr.uit Eindhoven

  2. Wat een verschil in natuur en wegen met bijvoorbeeld Vietnam! De laatste week breekt aan. Nog veel plezier en goede kilometers!

  3. Bijna het eind van het jaar en van jullie reis. Het was mooi jullie kilometers te delen via dit verslag. Veel plezier nog in Thailand en goeie reis terug.

  4. we hebben genoten van de verslagen bijna alsof je er zelf bij bent geweest…zo mooi om te
    lezen..heel veel succes en geniet..wie weet komen jullie er ooit nog..met het vliegtuig dan hé…take care … …en een hele fijne jaarwisseling..als is die daar wat later….groetje roos..

    .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s