Dag 41 savanaketh naar Kham yai national park (Thailand)

Vandaag vertrekken we om 8:00 uur om wel de laatste kilometers onder begeleiding van de gids de grens over geholpen te worden. Laos uit is door hem zo geregeld. Thailand in is wat chaotischer door de grote groep bestuurders die zich verdringen voor een hokje om een formuliertje te bemachtigen en zo de auto Thailand in te kunnen krijgen. Voor dat formuliertje moet je betalen, vervolgens moet je het invullen en weer bij een ander loket afgeven waar het weer in een PC getypt wordt. In het roadbook  had men deze procedures voor Rusland heel duidelijk uitgewerkt, maar voor de Thaise grens staat niets duidelijk omschreven er is minstens 1 team die zonder papieren voor de auto ingevuld te hebben zijn door gereden, omdat de douna niets controleerde. Als de uitgangscontrole in Thailand hetzelfde gaat als inkomend maakt het niet uit.

Om 10:00 uur zijn we klaar, geen gidsen meer, we rijden meteen weg, 2 andere teams rijden met ons mee, Gerard en Heleen, en Paul en Liesbeth. Ik heb niet door dat mijn GPS een andere route neemt als het route boek, kijk ook eens op de kaart en het maakt qau kilometers bijna niets uit, maar wel grotere wegen die mijn GPS systeem neemt. Ik stel Rob nog voor om ergens een stukje binnendoor te nemen, hij wilt er niets van weten. Hij wil zo snel mogelijk naar het hotel. De maximumsnelheid staat nergens aangegeven dus wordt het een grote inhaal race voor Rob. Gelukkig ook redelijk wat gescheiden rijstroken veel dorpen waar deze weg doorheen komt, tropisch belgie. Men rijdt hier links en bij normale wegen rijdt Rob ongeveer in het midden als hij achter een andere auto zit, ik sta zo nu en dan doodsangsten uit. De wegen zijn de beste welke we sinds China weer hebben. We maken een korte plas stop bij een tankstation. Ook tankstations zijn erg uitgebreid hier, wederom normale winkels erbij, 3 pinautomaten, je kunt met plastic betalen, er zit ook een koffie tent, dus de stop duurt wat langer als eerst gedacht. Maar de koffie en het gebak was ook erg goed. We zitten gewoon weer in de westerse luxe die we gewend zijn. Eindelijk na 5 weken reizen door primitief Europa en Aziatisch Azië, wederom het al verwesterde Azië.

Weer doorgereden, om 16:45 aangekomen op een verlaten resort waarbij het lijkt dat ze het speciaal voor ons geopend hebben. We zitten hier alleen met de groep ver weg van de bewoonde wereld. Het eten was wel oké, maar wederom wat schalen waar je zelf van mag opscheppen, de keuze was wel beperkt, en er zaten niet eens curries tussen. Tijdens het eten waren de 3 organisatie auto’s nog niet eens gearriveerd. Liesbeth wordt door 1 van hun gebeld, of wij weten welke afslag ze moeten hebben, het gebrek aan hun aan planning begint steeds beter zichtbaar te worden.

Morgen zitten we wederom in zo’n soort resort met waarschijnlijk hetzelfde bakken voedsel. Rob en ik besluiten om  er een special stage van te gaan maken en toch nog wat strand mee te pikken. We reserveren iets in phuket.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s