Dag 42 Khao yai national park naar phuket

We hebben gisteravond een hotel in phuket geboekt, als we dat vandaag halen hoeven we morgen dan maar 300 kilometer af te leggen en kunnen we vanavond daar stappen en uitslapen en even op een strand liggen. Hierdoor is de etappe vandaag wel 1000 kilometer onze eigen special stage. We zijn om 6:00 vertrokken. De weg is redelijk leeg, maar we verbazen ons er wel over dat de tegemoet komende kant flink druk is.  Ook staat de rechter strook bij ons afgezet met oranje witte pionen welke verzwaard zijn met een auto band, we vragen ons af waarvoor het is, wij gebruiken ze om wat te slalommen. Opeens denkt Rob spookrijders op de rechter strook te zien en wordt wel duidelijk waarom die pionen er staan, een van de u turn bochten in het midden wordt gebruikt om van de rechter baan een spitsstrook te maken. Het zal vast wel op bordjes gestaan hebben, maar het schrift in Thailand is net zo onleesbaar als Russisch. Er staat op de tegemoetkomende 3 banen een megafile, en daarom wordt onze weghelft 2 baans en de megafile 4 baans. We vermoeden dat ook hier de oud en nieuw vakantie begonnen is en mensen op zaterdagochtend Bangkok aan het verlaten zijn om naar de familie op het platte land terug te gaan. Als er maar niet teveel mensen vanuit Bangkok naar het zuiden gaan, anders krijgen wij ook nog zo’n megafile.

We hebben gepland om om Bangkok heen te rijden,  maar bij de afslag staat ook een file terwijl de weg Bangkok in bijna leeg is, dan maar dwars door Bangkok. We nemen de tollway, deze is erg rustig en om 8:00 hebben we Bangkok alweer verlaten en bijna 200 km afgelegd, dat heeft goed uitgepakt.
Highway 35 naar het zuiden is wel wat drukker, maar er wordt nog redelijk doorgereden. Dat leek maar zo opeens zijn er stoplichten en schiet het een tijd niet op korte files, we gebruiken regelmatig de vluchtstrook om 12:00 nog een korte koffiestop gehad nu zitten we pas op 400 km.

Het blijft flink druk, maar op kilometer 600 hebben we de keus om langs de westkust te gaan rijden of de oostkant langer te blijven volgen. Volgens het navigatie systeem zou het qau kilometers niet al te veel uitmaken. Qau tijd wel wat, maar dat zou komen omdat volgens het systeem er wat kleinere wegen zouden zijn, maar volgens de papieren kaart zouden beide kanten snelwegen zijn. We kiezen de westkant, daar zit zoals verwacht minder verkeer, maar na 15 kilometer is de weg veranderd in een normale weg. Met weinig verkeer besluiten we toch deze weg te vervolgens, het is een mooie route  wat bochtig.

Om 18:15 krijgen we van Liesbeth een smsje of we er al bijna zijn, de groep is in de veronderstelling dat we naar het geplande hotel komen. Ik SMS maar terug dat we bijna in phuket zijn, en we ze morgen weer zien, dit terwijl Hazes door de boxen schalt met * vanavond ga ik uit mijn bol. Wat een toeval.

We zijn om 20:15 in datong bij het hotel aangekomen, we eten even snel wat en gaan vervolgens stappen. Wat een toeristenoord, overal bars, alle westerse fastfood ketens, kebab tenten. Een mega stap straat waarbij de bars een vreemde mix zijn, op podiums staan dames van plezier te dansen ontiegelijk veel toeristen zowel mannen als vouwen slingeren er rond.


Advertisements

4 thoughts on “Dag 42 Khao yai national park naar phuket

  • Rob heeft nog nooit een ongeluk gemaakt dus op de een of andere manier gaat het toch altijd goed,ook deze trip weer. Morgen nog naar Singapore dan zit het er alweer op.

   • Dat zal allemaal wel.
    Laat ik het kort houden, als ik zo iemand in Nederland of waar dan ook ter wereld tegen kom zal ik er alles aan doen om minimaal zijn rijbewijs in te (laten) vorderen.
    Dit kan echt niet, en beter plaats je dit soort filmpjes nooit meer.
    ALS hij iemand aan gort rijdt in, dat soort landen, zijn de gevolgen niet te overzien.
    Veilige terugreis met het vliegtuig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s