Dag 43 Patong beach naar Hat Yai

We staan rond 8:30 op en hebben meteen onze zwembroeken aangetrokken, we lopen rustig richting strand om daar te ontbijten. Tijdens deze wandeling komen we weer door de uitgaans straat, de meeste kroegen zijn nog gesloten, de enkele die open zijn daar zitten mensen alweer (of nog steeds?) te zuipen. Het strand is volgebouwd met ligstoelen en parasols. We nemen ergens eerst een tonijn sandwich vervolgens lopen we 30 meter om op een strandstoel neer te vallen. De parasol is geen overbodige luxe. Wat ons wel tegenvalt dat ze geen wifi bij de strandstoelen hebben. De standaard toeristen attracties van banaan varen, met een parachute achter een speedboot en jetskiën zijn aanwezig. Rob gaat een half uur jetskiën.

Qau nationaliteiten zie ik hier om me heen, patserige Russen, dikke Duitsers, rood verbrande Engelsen, drukke jappaners, giegelende Chinezen. Alle clichés kloppen. In de lonley planet wordt dit omschreven als een hedonistische explosie, dit vat het inderdaad goed samen.Ik word schijtziek van de verkopers van rotzooi die om de minuut voorbij lopen. Ik snap niet dat mensen voor 14 dagen alleen naar een oord als dit kunnen gaan. Wat ben ik blij dat we dadelijk weer gaan doorrijden.

Om 14:30 vertrekken we het is nu +32 graden, we hebben dus meer dan 60 graden temperatuur verschil meegemaakt in de afgelopen reis. Mijn lengte schatting van 300 kilometer is een beetje optimistisch het zijn er toch 450 die we moeten rijden, maar als het goed is nu wel bijna alles op een dubbelbaans weg.

Helaas is niet alles dubbel baans gebleven en zijn we pas om 21:45 in het hotel gearriveerd. We hebben wel nog even tussendoor koffie gedronken en zijn ook nog ergens in de stad Trang of thap thiang (afhankelijk waar ik op kijk) wezen diner. Ook krijgen we onderweg nog wat regen, dat hadden we ook al een tijd niet meer gezien.


Advertisements

2 thoughts on “Dag 43 Patong beach naar Hat Yai

  1. Nou jongens het zit er bijna op. Fantastische verhalen en fotos gaan we missen. Doe de laatste
    etappes voorzichtig. Fijne terugreis alvast.

    groeten uit eindhoven

  2. Super reisverslag. Iedere avond jullie belevenissen gelezen, ik keek er naar uit. En de mooie foto’s ook van Luuk. Wat is het al weer lang geleden dat jullie (‘wij’) in het pretpark in Berlijn waren. Ik ga de verslagen missen. Mooie finish en goede terugreis.

    Lonneke Diesveld uit Best

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s