Dag 44 Hat Yai naar Cameron highlands (Maleisië)

Vandaag een korte etappe, 425 kilometer, maar wel een grensovergang erbij. We vertrekken om 7:30 het is 26 graden en regent een beetje. We rijden samen met Willem Jan in de z3, Jan Jaap zit nog in Bangkok die is zijn paspoort verloren, gelukkig genoeg heeft hij een 2e paspoort wat door een bevriende KLM steward een paar uur na het ontdekken van dit verlies al opgehaald is en deze morgen ook in Bangkok aankomt. Jan Jaap neemt dan vanuit Bangkok een vlucht naar het vliegveld van Georgetown Maleisië.

De grensovergang Thailand Maleisië is de makkelijkste die we tot nu toe gehad hebben, binnen 10 minuten. De snelwegen in Maleisië zijn tot in de nopjes verzorgde tolwegen en we hebben nog geen lokale valuta. We betalen steeds met wat Thais geld. Wij rijden samen met de Z3 naar Georgetown, dit ligt op een eiland wat met een 8 kilometer lange brug verbonden is met het vaste land. Een voor ons onbekende stad, die toch erg groot is een oud centrum, met een Chinese en Indiase wijk. Wij drinken wat aan de waterkant, en gaan daarna nog wat lunchen.

Om 14:30 vertrokken nog 250 kilometer te gaan. We rijden 170 kilometer over de snelweg. Een erg groene omgeving, groene rijstvelden voor het eerst in deze trip, veel palmboom plantages. De laatste 80 kilometer naar de Cameron highlands in is wederom een flinke slingerweg, we stijgen tot 1500 meter. Qau bochten vergelijkbaar met Laos, alleen de weg is wel wat breder met op stijgende stukken vaak een inhaal strook. Aangekomen in de highlands blijkt dit een groot landbouw gebied te zijn. Om de paar honderd meter zit er wel een aardbeien verkoop punt, maar het is geen aardbeien seizoen, dus verkoopt men andere fruitsoorten. Daarna slaan we nog een keer een bocht om en belanden we in een benidorm in de bergen allemaal lelijke hoogbouw hotels. Daar is een tankstation, benzine kost hier 0.49€ per liter, goedkoper gaan we het niet meer vinden. Ons hotel zit een paar kilometer buiten die lelijke plaats. Door de hoogte is het hier wel maar 18 graden, een aangename temperatuur in vergelijking met de 32 graden in George town.

Het is een halal hotel dus men heeft geen bar en we kunnen er geen alcohol krijgen. Gelukkig hebben Maarten en vera nog een fles whiskey en Cointreau bij zich, daarmee wordt de verse jus en cola door ons zelf aangelengd. Bij het avondeten is wel alcohol geregeld, maar daardoor zet men ons wel in een aparte ruimte.

Advertisements

2 thoughts on “Dag 44 Hat Yai naar Cameron highlands (Maleisië)

  1. Leuk verslag. Is Paul moe zo te zien op de foto of vind hij het jammer dat er geen alcohol is. HIhi.
    Groeten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s