Over de Blog

Deze blog is opgezet om onze ervaringen tijdens de reis van Amsterdam naar Singapore per auto vast te leggen. Wanneer de mogelijkheid er is zullen we dagelijks een stukje posten. Het stuk van west mongolie naar het oosten zal weinig tot geen internet verbindingen hebben daar zal dus wat vertraging optreden.

Wie zijn wij?
Wij zijn Bas en Rob. We kennen elkaar al ruim 20 jaar van onze studie in eindhoven.

samen_tbv_opmaak

Wat gaan we doen?
We gaan met een auto in 6 weken en een paar rustdagen van amsterdam naar singapore rijden.

Wat voor auto?
Een mini cooper countryman. Deze auto heeft standaard al genoeg vrije ruimte tussen de grond en bodem van de auto waardoor we weinig aanpassingen aan de auto hebben hoeven te maken. Er is een nog bodemplaat onder gezet. De leidingen onder de auto zijn met wat strips ook beschermd. Op de auto komen speciale banden te liggen met veel profiel. Waarschijnlijk zullen we in rusland als de wegen glad worden dan bij een garage in de banden spikes laten zetten. Deze spikes blijven vervolgens zitten tot we china in rijden. Wat ook erg leuk aan deze auto is dat deze USB sticks kan gebruiken voor muziek te spelen. Dus ik heb nu 18.000 nummers ergens op staan. Dat moet voldoende zijn om dagelijke nieuwe muziek te horen.

IMG_20131126_060018

IMG_20131126_055955

Hoe kom jullie erbij om zo’n reis te maken?

Rob had al eerder van zo’n soortgelijke onderneming gehoord, namelijk de cabrio challenge, waarbij men met cabrio’s ongeveer dezelfde route gereden in iets minder tijd gereden heeft, ook in een ander jaargetijde. Voor deze reis had hij zich toen ook al aangemeld maar werd uitgeloot vanwege teveel inschrijvingen. De reisorganisatie is verder gegaan en heeft nu 7 jaar later deze reis wederom op het programma staan. Dus nu had rob de intentie om wel mee te gaan en heeft hij mij gevraagd of ik zin/tijd en geld had om mee te gaan met deze reis.

Welke organistie regelt dit?
carchallenge.nl

De blog van de reisorganisatie op facebook

weblog van paul en liesbeth

jan jaap en willem jan weblog

Advertisements

7 thoughts on “Over de Blog

  • zo, zie je maar weer. ik heb jaren lang fout gereden. snap nu ook waarom ik overal te laay kom. ik heb mijn handen altijd tien voor tien.

   Bas en Rob,
   geniet van de fantastische reis en wij gaan het volgen.
   groet, Patrick

 1. He guys,
  Hoeveel miles is dat ? Heb je ook een radar verkliker geinstalleerd.. Of wat cash om de agenten te betalen ? Genoeg muziek mee? Danko Jones of zo is altijd lekker in de ochtend..
  Enjoy it and ik hou de blog in de gaten…

 2. Heul veel succes! Een echte challenge is dit. Ik weet hoe het is om veel uren achter het stuur van een auto te zitten, en hoe intensief dat is.

  Hopelijk krijgen jullie niet teveel last van beren op de weg.

  Groet, P. (aka TIsm)

 3. Fantastisch, het bier staat koud in Kuala Lumpur, michiel hermens, oudbewoner van dommelhoefstraat 8 wonend in Kuala Lumpur)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s